PRVO DETE DOBILA U 66. GODINI PA ZAVRŠILA NA STUBU SRAMA: Evo kako živi danas i kako je zbrinula ćerku! (FOTO)

0

Biti majka nije nimalo lako – morate uložiti dosta u odgoj dijeteta i brigu o njemu ili njoj. Neki ljudi jednostavno nisu stvoreni da budu roditelji, dok drugi žrtvuju sve da svoju djecu izvedu na pravi put. Nažalost, žene moraju da trpe dosta osuda društva, naročito kad ostare i izgube mogućnost rađanja.

Jedna žena je po stare dane rodila kćerku i tako izazvala mnoge kritičare žena i majki općenito. Adriana Ilieska je odavno htjela biti majka i u dvadesetoj godini se udala, ali pošto njen muž nije htio da ima djecu, brzo se razvela od njega i posvetila se karijeri. Devet godina je radila na svojim ciljevima i postala je uspješni autor dječijih knjiga kojih je napisala dvadeset i pet, a radila je jako dugo i kao profesorica rumunskog jezika i književnosti. Ova uspješna i visokoobrazovana žena je na kraju htjela da se ostvari i kao majka, što je uspjela.

Rodila je kćer Elizu kad je imala šezdeset i šest godina putem rizične in vitro oplodnje. Nosila je prvo trojke, ali su dvije bebe umrle i Eliza se rano rodila, ali je uz pomoć medicine ostala zdrava i sad odrasta u lijepu djevojku. Društvo je Adrianu osuđivalo sa svih strana.

Iako je uspješno krstila kćerku, vjerske organizacije i vjernici su je napadali kako je sebična što je rodila kćerku tako stara, iako se to njih ne tiče. Danas Adriana ima osamdeset i tri godine i nada se da će dugo uživati u odrastanju kćerke, a pošto je u penziji, imala je priliku da posveti svo vrijeme Elizi. Eliza se nada da će jednog dana završiti fakultet i postati uspješna, a Adriana da će to sve moći vidjeti svojim očima.