Novo

Prvi slučaj koronavirusa u BiH! Obratit će se ministar u RS-u i gradonačelnik Banja Luke!

Na području Republike Srpske, potvrđen je prvi slučaj zaraze korona virusom, to je potvrdilo Ministarstvo zdrastva Republike Srpske.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić povodom potvrđenog prvog slučaja zaraze novim koronavirusom (COVID-2019) u Republici Srpskoj, obratit će se javnosti danas na press konferenciji u Institutu za javno zdravsto Republike Srpske u Banja Luci.

Toj press konferenciji će prisustvovati i vd direktor instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zaljković, gradonačelnik Banja Luke Igor Radojčić kao i generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić.

U području RS-a pod zdravstvenim nadzorom su 144 osobe koje su doputovale iz područjka koda su zahvaćena virusom SARS CoV 2, a ddo sada nije bilo prijavljenih oboljelih od korona virusa.

Na području Federacija Bosne i Hercegovine nije registrovan ni jedan slučaj ove bolesti koja je izazvana novim korona virusom, ali je zbog predostrožnosi trenutno na području ovog entiteta 259 osoba pod zdravstvenim nadzorom, saopšteno je iz Federalnog ministarstva zdravstva.

Danas će vijeće ministara Bosne i Hercegovine održati vandrednu sjednicu, koja je druga po redu u ovom sastavu. Na dnevnom redu su samo dvije tačke: migranti i korona virus.

Regija zapadnog Balkana je pod posebnim fokusom zbog širenja korona virusa koji je uzeo maha u Italiji. Zbog toga je Italijanska vlada donijela je odluku da zatvori sve škole i univerzitete u državi do polovine marta zbog epidemije korona virusa i sve većeg broja oboljelih u ovoj državi.

Oglasi – Advertisement