Politička situacija već decenijama od raspada Jugoslavije nije idealna u regionu i mnogi se pitaju kada će doći dan kada nećemo morati da se nosimo sa korupcijom političara koji vladaju južnoslavenskim državama. Mnogi su se ponadali da će na izborima za predsjednika Srbije ove godine konačno ukloniti predsjednika Aleksandra Vučića.

Na žalost mnogih, Vučić je održao poziciju unatoč brojnim snimcima i dokazima da je bilo krađe i namještanja glasova. Bilo kako bilo, Vučićev drugi mandat je otpočeo nedavno tako što je on došao na ceremoniju gdje je polagao predsjedničku zakletvu pred svima prisutnim i to su svi mogli da vide. Ono što su mnogi komentarisali je njegova porodica koja je bila najvidljivija i svi su primjetili koliko su se njegova djeca promjenila nakon nedavne i šokantne smrti majke i Vučićeve prve supruge. Pored djece su bili prisutni i Vučićevi roditelji Angelina i Anđelko koji su izgledali i više nego ponosni.

Njegova djeca Danilo i Milica su dobili pohvale od mnogih ne samo zato što su se fino sredili za cijeli događaj, već zato što su naizgled uspjeli da prebrode veliki porodični gubitak i prevaziđu sve probleme koje takvi događaji nose u životu pojedinca, a Milicu hvale kako je ista majka.

Vučić uspješno nastavlja svoje predsjedavanje državom i mnogi se pitaju u kojem će pravcu to odvesti Srbiju. Iako je pametno postupio sa vakcinama tokom 2020. i 2021. godine, situacija sa Rusijom i Ukrajinom, te sumnjivi postupci njegove stranke tokom izbora dovode u pitanje koji će pravac Srbija poduzeti u daljem razvoju. Šta vi mislite o ovome?

 

Preporučujemo