PRVA BRAČNA VEČER IM NIJE NI POČELA A VEĆ ODLUČIO TUŽITI FAMILIJU! Djevojka od straha nije smjela izaći iz sobe DVA DANA, evo zašto!

0

Ovakvi slučajevi se u Saudijskoj Arabiji često dešavaju, baš kao i ovaj kada je muškarac (90) tužio familiju svoje supruge (15) jer se zaključala u sobu prve bračne večeri.

Ova mlada djevojka se od straha zaključala u sobu, te nije smjela izaći dva dana iz nje, nakon čega je uspjela da pobjegne nazad kod svojih roditelja. Njezin suprug sada traži 17.500 dolara od njezinih roditelja jer je navodno toliko platio kako bi je oženio. On je toliko dao ne bi li brak opstao “legalan i ispravan”.

Mnoge reakcije su se odnosile na optužbe njezinih roditelja, ali i supruge za prodaju djece i prostituciju. Zbog ovoga su još glasniji u uvođenju zakona koji ne dozvoljava mlađima da stupaju u brak ispod 18 godina.

Istraživanje je pokazalo da čak 77% djevojaka između 20 i 24 godine se udalo prije 18 godina u Nigeru, dok je u Bangladešu taj procenat 65%. UNICEF je objavio da je 2009. godine, taj procenat iznosio 36% i to na globalnom nivou, tačnije 51 milion djevojaka koje su bile forsirane na brak ispod 18 godina.

Preporučujemo