Novo

Provodit ćete više vremena sa partnerom: 5 savjeta za dobar odnos tokom izolacije

Stvari kao što su romantične priče i filmovi često nam daju do znanja da, ako nekog istinski volimo, onda želimo da provedemo svaki sekund sa tom osobom.

Ali naše životno iskustvo govori drugačije – zajedništvo i odvojenost se savršeno uklapaju jedno sa drugim, poput udisaja i izdisaja.

Iako obično jedva čekate da provedete nekoliko sati, ili čak cijeli dan, sa svojim partnerom, sada je situacija ipak malo drugačija. Samoizolacija nije planirana i definitivno nije očekivana pa je ispunjena anksioznošću, neprijatnošću i strahom zbog iščekivanja novih vijesti o aktuelnoj pandemiji.

Iz tog razloga situacija možda i neće biti idealna, pa pročitajte nekoliko savjeta koji bi mogli pomoći da se što bolje izborite sa činjenicom da vi i vaš partner morate da provedete par dana pa i sedmicu zajedno u istom prostoru.

1. Vježbajte empatiju zajedno

Uzmite u obzir slijedeći citat: “Prva i osnovna stvar koju treba da znaš o meni jeste da ja nisam ti. Sve će imati više i boljeg smisla kada tu činjenicu prihvatiš”.

Stvari kao što su životna iskustava, temperament i porodični život direktno oblikuju našu ličnost i utiču na to kako se ko nosi sa neizvjesnošću i sa stresom. Šanse da ćete se vi i vaš partner na potpuno isti način nositi sa pandemijom su jako male, zbog toga morate da budete posebno razumni i empatični prema njemu, a i on prema vama. Morate Zapamtiti da je sigurnost porodice na prvom mjestu.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Oglasi – Advertisement