PROGLASILI GA MRTVIM I HTELI DA DONIRAJU NJEGOVE ORGANE, A ON SE TRGAO U POSLEDNJOJ SEKUNDI: Lekari Se Šokirali Kada Je OVO Uradio

0

Danas Vam donosimo po malo šokantnu ali i zanimljivu priču iz Sjeverne Karoline. Naime, radi se o muškarcu čije je ime Rajan Marlou. On je dvije sedmice proveo u bolnici nakon što su mu doktori otkrili i dijagnosticirali rijetku bakterijsku infekciju, a to je listerija. Doktori su ga ubrzo proglasili i klinički mrtvim.

Njegovoj supruzi Megan su doktori rekli da se otok na mozgu proširio i ds je zbog toga njen suprug Rajan doživio tu “moždanu smrt”. Rajan Marlou je u Sjevernoj Karolini bio registrovan kao donator organa, tako da su doktori njegovoj supruzi rekli da će njegovo tijelo zadržati na aparatima koji su predviđeni za održavanje. Namjeravali su da doniraju njegovo srce, jetru i pluća ljudima kojima bi to bilo potrebno. Porodica i doktori su dogovorili da se 30. augusta porodica pozdravi sa svojim suprugom, sinom i ocem, kako prenosi časopis Mirror.

 

U tom pozdravu, porodica mu je pustila video snimak na kojem se nalazi njegovo troje djece. Njegova supruga Megan je primjetila da je, u tom trenutku, njegovo stopalo trznulo. Ona je cijeli ovaj događaj dokumentovala i postavila na svoj facebook profil. Otkrila je da je plakala i da nije htjela da sama sebi daje lažnu nadu zbog tog trzaja. Mogući su refleksi u ovim situacijama, ali je rekla medicinskom timu da želi da testiraju njegov mozak i funkcije.

Ona je željela da mu urade sve testove kako bi dobila potvrdu da li je mrtav ili nije. Doktori su samo stojali i nisu ništa radili. CT snimak je pokazao kako ima dotok krvi u mozak, tako da je Rajan bio u stanju duboke kome. Listerija se obično može dobiti ako se konzumira kuhano narezano meso ili mliječni proizvodi koji nisu pasterizovani.