PROFESOR DR PERIŠIĆ RAZOTKRIO PREVARANTE: Ovakvo meso i sir NIKADA ne kupujte – to je OTROV!

0

Javnosti u Srbiji je najpoznatiji od svih gastroenterologa doktor Vojislav Perišić koji jako čestro gostuje u raznim emisijama i dijeli savjete građanima posebno kada je u pitanju ishrana. Tako je bio gost i u jutarnjem programu na TV Prva i govorio je o nekim zabludama građana koji se snabdijevaju na pijacama jer misle da tamo kupuju zdrave domaće proizvode.

Međutim umjesto toga oni kupuju kako se profesor izrazio mačku u džaku i dao je par savjeta kako da budemo sigurni i da znamo da li smo kupili pravi kravlji sir a ne onaj koji je pravljen od zejtina. Pored toga je posebno upozorenje dao i za meso živine. Tako je rekao da je najgora bijela masnoća najgora i kada vidite na pijaci bijelu masnoću na piletu ili nekoj drugoj živini nipošto je ne kupujte jer ona u sebi sadrži loše lipide.

Međutim ako pile ima žutu mast to je znak da je hranjeno na prirodan način a ne koncentratom i njega i kupite. I prije je profesor ispričao da je najlakše prepoznati pri kupovini sira lažni po njegovoj cijeni a objasnio je da i on sa suprugom vrlo često ide na pijacu i da tamo ima mnoog prodavaca prevaranata.

Istakao je i da domaćica koja se tamo snabdijeva mora da odvoji vrijeme da popriča sa prodavačima i da zna od kuda su  i ko su. Kada je u pitanju sir on lažni prepoznaje po gorčini i kiselosti a ako je pod rukom on gromuljičast onda se radi o siru koji je lažan i napravljen od zejtina.