Vijesti

Prodavao hemijske olovke da PREHRANI ćerku od 2 godine: Nakon što ih je stranac slikao, život mu se PROMENIO za 380 stepeni(FOTO)

Za danas napokon jedna jako lijepa priča, koja će vas sigurno ostaviti bez daha. Donosimo jednu situaciju koja se desila prošle godine u Oslu u Norveškoj, gdje je jedan sirijski izbjeglica prodavao hemijske olovke po stanici i po raskrščima, samo da bi mogao prehraniti svoju porodicu.

Abdul Al Atim Harara je njegovo ime, imao je ženu i kćerku od dvije godine i oca koji je bolestan, a nisu imali baš nikaakvo primanje. Jedne prilike je nosio svoju djevojčicu u naručju i prodavao hemijske olovke, i jedan turista koji se zove Guss Siranson pogođen scenom ga je slikao, i tu sliku je objavio na svom Facebook profilu. 

Dobio je veliki broj komentara, i onda je uz pomoć svojih prijatelja pokrenuo dobrotvornu akciju. Za 3 mjeseca su skupili blizu 200.000 eura, i uručili su presretnom čovjeku ove pare. On je odmah otvorio restran sa sirijskom hranom i danas jako lijepo živi i izdržava svoju porodicu. 

 

Oglasi – Advertisement