Prizor na srpskoj PIJACI zapanjio kupce: Svi gledaju šta piše iznad JAGODA i umiru od smeha! (FOTO)

0

Za proljeće vezujemo mnoge stvari – toplije vrijeme, ponovno buđenje prirode a mnogi vezuju i jagode za ovo godišnje doba. Jagode su jako ukusno voće koje je i jako zdravo. Veoma su popularne, ali ne traju jako dugo i kad se pojave, pojave se po velikim cijenama i upitne kvalitete.

Ove jagode se danas uzgajaju na razne načine i mnogima je veoma sumnjivo što su daleko veće i manje sočne nego jagode koje smo prije kupovali, a očito je da su daleko od šumskih jagoda od kojih potiču. Da bi ih prodali, mnoge piljarnice i štandovi se trude da privuku pažnju. Jedan je prodavač uspio da nasmije cijeli Balkan svojim domišljatim i pomalo kontradiktornim natpisom. Na njegovoj tezgi na pijaci gdje prodaje kutijice sa po nekoliko jagoda, mnogi su mogli vidjeti natpis na ćirilici koji je apsolutno zanemario padeže naših jezika, ali također upotrijebio i simbole da uštedi prostor na kartončiću.

Natpis glasi “ domaće jagode iz Grčku” što je nasmijalo mnoge i privuklo je pažnju. S druge strane, neki su primjetili crtež oka na kartončiću. Ovim je pokušao da napiše da se u kutijici nalazi “oko 600 grama” što je još smješnije i dovelo je korisnike Twittera i drugih mreža da pišu urnebesne komentare.

Korisnik je prokomentarisao porijeklo jagoda i napisao da su “pravoslavne i sa okusom girosa” dok je drugi naveo da te jagode izgledaju prelijepo, ali okuse kao mješavina tikve i Domestosa. Jasno je da se ljudi moraju boriti da danas prodaju nešto i zarade, a ovo je jedan od kreativnih pokušaja.