Novo Savjeti Zdravlje

Pritisak se ne liječi tabletama. Umjesto toga radite ovo: Savjetuje poznati doktor (VIDEO)

Kada neka osoba ima pritisak, uvijek je najlakše posegnuti za tabletama, ali ona nam neće pomoći da izliječimo hipertenziju, rekao je poznati doktor.

Njegovo ime je Sergej Bubnovski te se jednom prilikom jedva spasio od bolesti. Na kraju je uspio da se spasi ali ne uz pomoć lijekova nego pomoću vlastitog sistema koji je podrazumijevao kineziterapiju, koja se zasnovala na pokretljivosti. Sergej Bubnovski je uz pomoć tog sistema kasnije pomogao mnogim pacijentima koji nisu imali nikakvu nadu.

Kako je išao vlastitim iskustvom, on savjetuje da se oslonite na rezerve koje posjedujete u svom tijelu. On smatra da je dovoljno da uradite nekoliko vježbi svakog jutra.

U tom slučaju vam prenosimo njegov intervju.

– Profesore, da li i vi radite jutarnje vježbe?

Svako jutro se tuširam hladnom vodom i to je neka vrsta vježbe sebi jer se na taj način stimulišu mišići iznutra. Nakon toga vježbam gimnastiku. Koristiti resurse svog tijela je teže nego progutati tabletu. Ali, još uvijek ne postoji kardiolog na čitavom Svijetu koji je izliječio pacijenta od hipertenzije pomoću lijekova. Odnosno, pacijent prvo krene koristit jednu tabletu pa ga se zatim navuče na cijelu šaku lijekova.

– Je li to neka vrsta zavjere?

Naravno! Kada se neka osoba razboli, a to je pretežno oko četrdesete godine, kardiolozi kažu: morate da koristite tablete. Umjesto da pokušate shvatiti zašto se bolest pojavila, vi idete u apoteku i kupujete lijekove protiv koronarne bolesti srca. Ustvari, bolest se samo pogoršava zbog toga što je bol u grudima posljedica lošeg stanja tijela, a ne uzrok. Potrebno je shvatiti šta se sve događa sa srcem i sa krvnim sudovima.

Ostatak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Oglasi – Advertisement