Novo

Preživio sam korona virus: Sve je počelo 25. januara: Odjednom sam osjetio ove simptome, a najgore je bilo noću!

Šao Jao koji ima 27 godina iz Čengduna u Sičuanu putovao je za kinesku novu godinu do porodice, a 25. januara osjetio je prve simptome korona virusa.

– Odjednom sam osjetio da mi je cijelo tijelo toplo. Počeo sam da paničim jer sekundu prije toga je sve bilo u redu. Već se uveliko pričalo o virusu, ali još uvijek je vladala panika jer sistem još nije bio nikako uhodan. Nekako mi se nije odlazilo u bolnicu, jer ako i nisam imao koronu, ako bih otišao tamo, sigurno bih se tada zarazio. Ali ipak, znao sam i da moram da se sklonim od porodice, da njih zaštitim – kaše Šao Jao za “france24.com”.

Kaže, otišao je u obližnji hotel, iznajmio je sobu i onda je počela njegova borba. Skoro sedmicu dana proveo je sam u hotelskoj sobi. Na svu sreću, ponio je zalihu instant nudli, a sve okolne radnje su bile zatvorene tako da je bio osuđen samo na njih.

– Uzeo sam lijekove za temperaturu i konsultovao se sa onlajn doktorom koji je rekao da bih mogao i da imam samo respiratornu infekciju. Bio sam bespomoćan i bijesan. Tada sam počeo i da noću haluciniram, stalno mi se činilo da mi nešto leti po sobi. Onda mi je jednog jutra u sobu uletio šišmiš. Već tada se uveliko govorilo o tome da cijela zaraza potiče od njih ustvari. Bio sam prosto van sebe. Vlada je uskoro zatvorila taj hotel tako da sam morao da odem kod prijatelja u njegovu kuću. Ozbiljno sam i teško kašljao, a i on je imao temperaturu pa smo riješili da odemo u obližnju bolnicu. Podignuta je na brzaka, na mjestu nekadašnje fabrike. Tu su nam dali infuziju, neke lijekove i tradicionalnu kinesku medicinu – kaže Šao.

Prva potvrda mu je stigla četvrtog februara, ima korona virus i morao je da ostane u toj bolnici. Na samom početku je imao sobu samo za sebe, ali uskoro je bolnica bila puna ljudi.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Oglasi – Advertisement