Prepala ih otrovna ZMIJA u dvorištu, a onda ju je POJEO neko jači: U šoku su slikali predatora! (FOTO)

0

Ljeto je zvanično počelo i možemo se radovati većinom lijepim danima i uživanju. Priroda se u potpunosti probudila i sada viđamo mnogo životinja koje preko zime ne bismo mogli, ali neke od njih i nisu baš poželjne. Najomraženija životinja koja se javlja sad u toplije vrijeme je zmija i to širom svijeta.

Kod nas nije neobično sresti zmije u ruralnim dijelovima gdje se vole zavlačiti kada primjete da postoji mogućnost da će tu biti glodara koje one inače jedu. Srećom po nas, južnoslavenske države nemaju toliko otrovnih zmija kao u ostalim dijelovima svijeta i stoga se ne moramo previše brinuti. Danas vam donosimo situaciju iz Australije gdje se dogodio okršaj između zmije i neuobičajenog predatora. Znamo svi da Australija obiluje kojekakvim opasnim životinjama i da je to norma tamo, tako da vas ova priča ne bi trebala puno začuditi. Jedan zmijolovac po imenu Jamie Chapel je po pozivu došao da ukloni zmiju iz dvorišta i imao je šta vidjeti.

Jedna gospođa je u bašti primjetila tajpana, treću najotrovniju zmiju na planeti, i odlučila je da pozove službu za uklanjanje zmija. Kad je Jamie došao, velika žaba je skoro u potpunosti progutala zmiju kako možete vidjeti na slikama, unatoč brojnim ujedima.

Nije se očekivalo da će žaba preživjeti ovaj okršaj, ali zmija je definitivno tu bila žrtva. Kako je Chapel otkrio, žabe su svaštojedi i pojesti će bilo šta uključujući i zmije, a jednom prilikom kaže da je vidio žabu kako jede škorpiona tako da ga ovaj prizor nije iznenadio plaho.

 

 

 

Preporučujemo