Novo Savjeti

Premoreni ste od posla: Ove tri strategije će vam pomoći

Business Insider je jedna mala kompanija a njen vlasnik otkriva kak oda umanjite stresi i da vaš radni proces napravite jednostavnijim.

Iako se u zadnje vrijeme osjećate da nikada nećete uraditi posao koji imate, i iako može da bude teško da svoje osjećaje izrazite saradnicima ili šefu. Najbolji način da se pokažete najboljim i najodgovornijim jeste da uzimate više zadataka uz zadatke koje već radite. Ali ako uradite puno toga istovremeno, veoma je teško da i jedan od pojedinačnih zadataka privedete kraju.

Potrebno je da napravite taktiku i da odvojite neko vrijeme, i na taj način ćete lakše organizovati i odraditi vaš posao. Treba da shvatite koji zadatci vam uzimaju najviše vremena, i šta je potrebno da uradite prvo a šta može da pričeka.

Ovo su neke od strategija koje će da olakšaju organizaciju i da vam omoguće da ne zaostajete sa poslom.

1. Ako imate neki veliki projekt terba da ga podjelite u manje zadatke sa rokovima koje ćete zadati sami sebi

Najvažniji posao koji treba da obavite za svoje poslovanje se sigurno nalazi u par projekata koji mogu da traju i nekoliko sedmica pa čak i mjesecima. Ali vaš impuls je sigurno da ćete odraditi onaj posao za koji treba manje vremena umjesto da radite projekat koji traje dva ili tri mjeseca. Ali pitanje je šta ako za posao koji treba da bude gotov za dva dana treba da se izdvoji pola sata, dok za projekt treba tri mjeseca a on već kasni dvije sedmice i za njega će vam trebati četredeset sati sedmično kako bi ga završili.

Ostatak teksta pogledajte OVDJE.

Oglasi – Advertisement