Novo

Prekinuta španska La Liga zbog koronavirusa, odgođeno finale Kupa kralja!

Korona virus je zaista uzeo maha, te u cijeloj Evropi vlada opšti haos.

Sada trenutno je najgora Italija koja je cijela u karantini. Zdravstveni sistem je pred kolapsom a svakim danom ima sve više oboljelih a nažalost, i umrlih. Dok je u Wuhanu, gradu od kojeg je zaraza i počela sve stabilno, te su čak i djeca krenula u školu. Neminovno je da ovaj virus ostavlja veliki trag iza sebe, tako su mnogi veći događaji otkazani, letovi su ukinuti a na granicama se provodi ogromna kontrola.

Upravo zbog straha od širenja korona virusa španska La Liga je odlučila da se slijedeća dva kola igraju pred praznik tribinama.

Međutim, sada je saopćeno kako će prevenstvo biti prekinuto sve do početka aprila.

U slijedeće dvije sedmice pratit će se stanje u vezi sa širenjem korona virusa, te će nakon toga biti donesena odluka o mogućem nastavku i načinu na koji bi se fudbalsko prvenstvo u Španiji nastavilo.

Svi klubovi u Španiji bi mogli ostati bez četvrtine novca koji je predviđen za TV prava. LFP traži način na koji bi mogao klubovima kompenzirati gubitke od TV prava, tako piše katalonski Sport.

Nisu prekinuta samo takmičenja La Lige, dakle, i takmičenja u nižim nogometnim ligama su otkazana i prolongirana.

Osim toga, odgođena je i finalna utakmica Kupa kralja između Athletic Bilbaa i Real Sociedada, koja se trebala igrati osamnaestog aprila. Ova utakmica se trebala igrati u Sevili.

Dakle, sve utakmice koje su otkazane do daljnjeg će biti naknadno ponovo zakazane.

Oglasi – Advertisement