Showbizz

Poznati narodni pjevač teško bolestan: Dotakao dno života, ima li spasa za njega?

Osobe koje ne prate pomno karijeru ovog pjevača i njegova dešavanja možda su izgubili trag ovom pjevaču, budući da se posljednjih godina ne pojavljuje baš u medijima.

U prošloj godini, skoro da se nikako nije moglo čuti a niti se pisalo o Kalaču, ponekad se tek tako pominjao u priči njegovih kolega, poput standardnih pitanja: „Da li je uopšte još živ“.

Na sve načine smo pokušali kontaktirati neke njegove saradnike, prijatelje, poznanike, ali mnogo od njih nisu znali dati odgovor na pitanje “Gdje je to Sejo Kalač”?

A onda smo iz sasvim pouzdanih izvora saznali da je kraj prošle godine bio jako težak za Kalača, ali sve to opet njegovom krivicom i njegovom konstantnom vraćanju alkoholu.

Tako smo saznali da je Kalač prije nešto više od mjesec dana od strane policije u Hrvatskoj uhvaćen za volanom sa nekoliko promila alkohola u krvi. Automobil nije bio njegov, već njegovog brata. Tom prilikom Seji je oduzeta vozačka dozvola, a kako smo saznali jedno vrijeme je proveo u pritvoru u Hrvatskoj.

Bio je čak i na liječenju i na odvikavanju od alkohola, ali kada bi izašao opet bi krenuo po starom.

Jasno je da su od njega mnogi digli ruke, ali jedan mladi pjevač, kojem je Sejo Kalač uzor u pjesmi, pokušao je i još uvijek mu pokušava pomoći ali sam ne može ništa da uradi.

Čovjek koji mu je pomagao se zove Evin Edi Kujović koji je ujedno i zemljak sa Kalačem. Njegovi roditelji su porijeklom sa Sandžaka, rođen je u Hrvatskoj, a dana živi u Rijeci!

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Oglasi – Advertisement