Novo

Poznati doktor izdao JEZIVO upozorenje! EVO šta ćemo raditi još DUGO VREMENA, sve će se poremetiti zbog OVE STVARI!

Dr Branislav Tiodorović stalni je član kriznog štaba u Srbiji i ugledni ekspert koji je na konferenciji za novinare donio malo povoljnije vijesti kada je u pitanju epidemiološka situacija u Srbiji. 

Kazao je da je blagi pad broja zaraženih, ali da građani moraju biti oprezni jer je dovoljno samo jedno veće okupljanje, poput nekog vjenčanja ili nečeg sličnog, da se sve ponovo poremeti.

Tiodorović je spomenuo da svi moramo obavezno biti spremni na činjenicu da ćemo dugo vremena morati nositi zaštitne maske i pridržavati se usvojenih mjera, jer prema iskustvu koje do sada imamo, čak i ako reduciramo broj inficiranih na minimum, potrebno je napraviti samo jednu pogrešku. I eto novog  žarišta. Gledajući čitavu epidemiološku situaciju, Tiodorović je kazao da je stanje nepovoljno, ali i da je sve pod kontrolom, a u Srbiji je krivulja zaobljena i ima blagi pad.

Budući da pandemija traje već duže vrijeme, građani, a posebno zdravstveni sistem, umorni su i morat ćemo svi nositi maske dok se ne nađe učinkovito rješenje – vakcina. Podaci prikupljeni na cijelom teritoriju zemlje pokazuju kako sve manje građana dolazi na pregled, ali u većim gradovima taj broj varira iz dana u dan.

Prema prognozama i očekivanjima ovog stručnjaka, u narednom periodu epidemiološka slika trebala bi se smiriti, ali to opet ovisi o tome hoće li se građani i dalje pridržavati svih mjera. Mada većina građana poštuje sve mjere i preporuke, koje su dovele do smirivanja zaraze, samo je jedno vjenčanje ili proslava ili veće okupljanje bilo koje vrste dovoljno da brojevi ponovno krenu rasti.

Oglasi – Advertisement