POZNATA GLUMICA DOŽIVELA MOŽDANI UDAR U 20. GODINI: Zbog JEZIVOG SIMPTOMA su svi mislili da glumi, čak su i doktori bili ZBUNJENI!

0

Naša publika je glumicu Obri Plaza koja danas ima 38 godina imala priliku upoznati u seriji Parkovi i rekreacija a ona je otvoreno govorila za medije o tome kako je umalo izgubila život prije 18 godina kada joj j bilo samo dvadeset.

Ona je bila mlada i puna snage i nije imala nikakavih zdravstvenih problema i iznenada je dobila moždani udar. Ipak sa ove distance ona kaže da je postojao jedan tihi simptom koji joj je trebao biti uopozorenje ali ga ona nije prepoznala. Taj dan je počeo kao i svaki drugi i ništa nije slutilo da bi po nju mogao biti umalo koban.

Ona je otišla kod prijatelja na ručak i ušla je u njegov stan i pošla da skine jaknu te je počela da priča svojim prijateljima o koncertu na kojeme je bila i odjednom nije mogla da govori i osjetila je nešto nije u redu i uspaničila se. Što je najgore njeni prijatelji koji su znali da ona voli da se šali su mislili da je u pitanju neka njena psina i trebalo je nekoliko minuta da shvate da je situacija ozbiljna i da pozovu hitnu pomoć.

Glumica je rekla da je mogla samo da klima glavom ali da nije mogla da govori a zatim se onesvijestila. Odmah joj jeurađena operacija i ispostavilo se da je imala krvni ugrušak u centru za govor u mozgu. Ono što je zbunilo i doktore je bio nedostatak bilo kakvih simptoma pa im je treblo neko vrijeme da postave pravu dijagnozu, posebno zato što je bila jako mlada. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo