Novo

Poziv za doseljenje u Švicarsku: Nudi se 60 hiljada eura onima koji se odluče na takav korak, ali postoje i određeni uslovi koje morate ispuniti (Foto)

Kao zemlja, Švicarka je i prije ove ekonomske i migratske krize bila jedna od najpoželjnijih zemalja za život na svijetu jer su u toj zemlji plate jako dobre, posla ima za one koji hoće da rade, država je uređena sa tačnim zakonima koji se moraju poštovati.

Tako je jako lako osamostaliti se tako da veća sa 18 godina, ne postoje nikakve prepreke da započnete samostalni život. Ako je i vaš san da jednom dođete i živite u Švicarskoj, bez brige da li ćete da imate da vraćate kredit ili da plaćate druge račune, možda je ovo upravo prilika za vas.

Stanovnici malog sela Albinena koji se nalazi na jugozapadu Švicarske bi ovih dana trebali da glasaju o prijedlogu da se strancima ponude određeni uslovi kako bi se doselili u njihovo selo. Prijedlog je nastao iz razloga jer je ogroman broj stanovnika ovog mjesta u iselio u posljednjih nekoliko godina, te se zbog toga većina kuća u tom mejstu, ali i okolnim mjestima kao što su Lukerbadu i Valaisu sad najviše koriste kao vikendice ili kao kuće za odmor.

Veliki broj porodica je napustilo ovo mjesto tako da je zatvorena i lokalna škola koja nema dovoljno učenika. Ako mještani na glasanju prihvate ovaj prijedlog, tada će porodice koje se odluče doseliti u ovo mjesto i graditi svoju kuću trebali dobiti i finansijsku podršku od mjesta, u iznosu od 21 hiljade eura, i još po svakom članu porodice oko osam hiljada eura. Dakle, ukoliko imate četveročlanu porodicu dobit ćete finansijsku pomoć od oko 53 hiljade eura i bit ćete oslobođeni od poreza.

 

Međutim, postoje i uslovi koje morate ispunjavati kako bi ušli u kombinaciju za ovako nešto. Potencijalni stanovnici moraju biti mlađi od 45 godina i moraju se obavezivati da će u ovom mjestu ostati najmanje deset godina. Mesto se obavezuje da će ovakvim porodicama iz fonda godišnje davati stotinu hiljada švicarskih franaka.

Oglasi – Advertisement