POTRESNO! – SUDBINA MARIJE IZ “ŽIKINE DINASTIJE” JE TRAGIČNA: Preminula je na ULICI kao i njena MAJKA, ovo su DETALJI!

0

U bivšoj državi se puno sredstava ulagalo i pažnje polagalo na sport i kulturu pa je kao rezultat toga nastao veliki broj serija i filmova koji su i danas iako je prošlo više od 30 godina od raspada Jugoslavije gledani i repriziraju se stalno.

Jedan od najpoznatijih serijala filmova je Žikina dinastija koji je imao deset nastavaka i prije nešto više pod godinu dana je planirano i da se uradi serijal pod nazivom Lude godine ali se to nije desilo jer je u sve sudbina umiejšala svoje prste. Rialda Krić koja je glumila Bobinu Mariju je iznenada preminula na ulici od srčanog udara u svojoj 58-oj godini  a ono što je potresno je da je i njena majka preminula na potpuno isti način.

Sama Rialda je jednom prilikom pričala o tome i rekla je kako je to bila 1990. godina i rat se širio ovim prostrorima a ona je u to vrijeme bila u Londonu. Majka je preminula koračajući ulicama Beograda i ona je tada odlučila da se ni ne vraća u Srbiju i da počne novi život u tuđini. Inače ona se nakon ove filmske uloge nije više pojavila ni u jednom ostvarenju a u Londonu je završila i studij i radila je kao psiholog dugi niz godina.

Pred samu smrt je donijela odluku da se preseli u Atinu, grad na čijim je ulicama i preminula i to baš u vrijeme kada se ponovo okupljala ekipa iz kultnog filma da bi se snimio novi serijal. Na vijest o njenoj iznenadnoj smrti njene kolege su ostale šokirane a glumac Vladimir Petrović koji je igrao ulogu Bobe je novinarima rekao da je u šoku i da nema riječi nakon što je čuo da je Rialda preminula.

Preporučujemo