Novo

Potpuno prirodno: Uklonite brkove i druge neželjene dlačice sa tijela za sva vremena!

Najveći problem klasične depilacije jeste da nakon nje na licu izađu razne akne i crvenila.

Najgora stvar je što nakon nekog vremena dlačice se opet vrate tako da moramo raditi sve ispočetka, ali žene sa Bliskog istoka su našle porpuno prirodno rješenje za ovaj problem koje one koriste već dugi niz godina.
Sve što je potrebno jeste jedna kašičica kurkume, dvije kašike brašna od leblebija i malo mlijeka ili jogurta.


Kurkuma je dobra zato što potpuno čisti kožu i uklanja mrtve i nepotrebne ćelije i druge nečistoće koje se nalaze na površini kože, takošer podstiče rad limfnih žlijezda i površinsku cirkulaciju krvi, sadrži protivupalno dejstvo koje služi za smanjenje pojave akni i pojačava sjaj i prirodnu pH vrijednost kože.

Kurkuma je lahka za pronaći jer se nalazi u skoro svakom supermarketu ili prodavnici zdrave hrane, a brašno od leblebija možete sami da napravite, u mlinu za kafu možete samljeti leblebije ili jednostavno kupiti u prodavnici zdrave hrane.
Nakon što izmješate smjesu stavite je na mjesto koje želite depilirati i ostavite da stoji dvadeset minuta odnosno dok se ne osuši.Smjesu možete oprati nekom tankom krpom ili sa namočenom četkicom za zube.


Trebate znati da kurkuma ima svoju prirodnu žutu boju koja će vašem licu dati lijep ton, ali bi tebali nakon svakog nanošenja dobor da isperete svoje lice. Dio koji budete oprali će biti malo crven ali će to crvenilo brzo da spadne zbog protivupalnog svojstva kurkume. Ovaj postupak bi trebali ponavljati tri do četiri puta sedmično, i nakon mjesec dana možete ugledati prve rezultate.

Oglasi – Advertisement