POŠTOVANI GOSTI UZMITE NATRAG VAŠE POKLONE I IDITE KUĆI! Nečuveni skandal na jednoj ČAČANSKOJ SVADBI prepričava se i dan danas!

0

U našim krajevima su svadbe posebni događaji kojima prisustvuje veliki broj gostiju čime domaćini na neki način žele i da pokažu svoj status a poznato je da u ovakvim prigodama ljudi popiju velike količine alkohola što dovodi do raznih scena od kojih su neke i smiješne a u nekima je morala intervenisati i policija.

U Čačku i njegovoj okolini se tako godinama prepričavaju neke dogodovštine sa svadbi a najpopularnija je ona kada je mlada poobjegla sa vlastite svadbe sa bubnjarom iz benda koji je zabavljao goste. Priča se i o svadbi na kojoj je grom udario u restoran pa su se svi gostii razbježali ali i o onoj na kojoj se dogodila masovna tuča pa je policija privela čak tridesetak gostiju.

Događaj koji se također pamti i prepričava je onaj koji podsjeća na radnju iz holivudskih filmova kada je mladoženja uhvatio mladu sa kumom u intimnom odnosu i to u jednom od najpoznatijih ugostiteljskih objekata u Čačku. Mladoženja je vidno uznemiren otišao u salu u kojoj su sjedili gosti i i rekoa im da uzmu svoje poklone natrag jer je mlada upravo pobjegla sa kumom koji ih je vjenčao.

Poslije se saznalo da je  svadba išla po planu i da je mlada nakon završenog vjenčanja otišla u sobu da se presvuče. Pošto se dugo zadržala mladoženja je odlučio da je potraži a kada je otvorio vrata imao je šta i da vidi. On je zatekao svog kuma u krevetu sa mladom i odmah ih je oboje izbacio napolje a poniženi domaćini su pored svega morali da plate i troškove u restoranu iako još nije bila poslužena večera.