Posle 30 godina odlučila da proda prsten sa BUVLJAKA: Kada ga je zlatar video, umalo se nije ONESVESTIO

0

Donosimo Vam danas jednu jako zanimljivu priču koju je britanka Debra Godard odlučila javno podijeliti. Prije više od 30 godina, na jednoj buvljoj pijaci, Debra je kupila prsten koji je platila samo deset funti. Ostavila ga je u svoju kolekciju nakita i kroz par dana je u potpunosti zaboravila na njega. Debra danas ima 58 godina, a kada se desilo nešto strašno njenoj majci, ona se tada sjetila prstena.

 

Naime, njena majka je prevarena i zbog toga je ostala bez svoje ušteđevine. Kako bi joj kćerka pomogla, Debra je odlučila da proda neke stare stvari koje ne koristi, a među njima je bio upravo i gore spomenuti prsten. Mislila je da je vrijednost prstena tokom godina porasla, te ga je odmah odnijela u pevu zlataru. Debra je ovu priču podijelila s novinarima iz časopisa “San” i rekla je da je zlatar zamalo pao u nesvijest kada je vidio njen prsten.

Zatim, kada je došao malo sebi, pitao ju je da li zna šta je ovo. Debra, iznenađena ovakvim ponašanjem, rekla je da ne zna, a onda joj je zlatar otkrio o čemu je riječ. Rekao joj je da je to dijamant i to skoro pa savršen dijamant. Debra je u tom trenutku odustala od prodaje i vratila se kući, a nakon ovog saznanja nije mogla cijelu noć da spava. Razmišljala je šta da uradi s njim i da li da ga proda.

Zatim je došla na ideju da preko “Sodbi” aukcijske kuće proda ovaj dijamant. Aukcijska kuća je vrijednost ovog dijamanta procijenila otprilike oko 844 hiljada eura. Prodala ga je odmah, te je majci pomogla da stane na noge. Pored toga, majku je počastila putovanjem na Barbados, kupila joj je ulaznice za koncerte Toma Džonsa i Selin Dion koji su bili održani u Las Vegasu.