Posipate li so po kući? Ukoliko to već niste, OBAVEZNO to učinite i to ODMAH!

0

Naravno da svi u svojim domovima imamo so, ali i da je vrlo često koristimo pri konzumiranju hrane. So je vrlo bitna za organizam, ali može biti i vrlo štetna ako se konzumira u neim većim količinama. Može naštetiti normalnoj funkciji vaših bubrega i jetre, a to svakako ne biste želeli.

Mnogi ljudi veruju u nadljudske moći minerala pa tako je jedan od tih minerala i sol. No mi ne pričamo o tome danas nego pričamo o nekim realnim svojstvima soli koje se mogu iskoristiti u svim kontekstima našeg života. Neki u so veruju da se treba posipati po kući, a neki veruju da se da je ona dobra za čišćenje kuće.

Neki kažu da uopšte ne morate kupovati sredstva za čišćenje prozora, nego jednostavno razredite so u toploj vodi i dobili ste odličnu smesu za pranje prozora. Za one koji imaju probleme sa mravia takođe dobar he predlog da stave so na prozor ili neko mesto na kom se nalaze najviše mravi.

Mravi tada nestanu, a sve jer so navodno isušuje vodu iz zraka pa oni nemaju tu više šta da traže. Takođe ako vam treba ispoliran bakar ili srebro dobra ideja je da pomešate so sa sirćetom i dobili ste odličnu smesu za čišćenje. Ako vas boli grlo ili zub so pomešajte sa toplom vodom i ispirite usta s atim. Da li ste ikad čuli za neki od ovih načina korištenja soli? Pišite nam u komentarima.

Preporučujemo