Zdravstveno stanje Slobe Vasića i dalje je nesigurno, jer operacije koje je imao nisu uspjele riješiti njegove probleme. Pjevač koji se proslavio u Zvezdama Granda, a svoje obožavatelje osvojio kombinacijom glasa i karizme, suočava se s dugogodišnjim problemima vezanim uz pretilost. Unatoč pokušajima da operativnim zahvatima smrša, Sloba Vasić nije uspio postići željeni ishod. Već se nekoliko godina bori s viškom kilograma, a priznao je da je u jednom trenutku imao čak 150 kilograma.

Ova prekomjerna težina značajno opterećuje njegove zglobove, koljena i kralježnicu te predstavlja veliku prijetnju njegovom kardiovaskularnom zdravlju. Sloba se bori i s visokim krvnim tlakom, što liječnici pripisuju njegovoj potrebi da smrša kako bi smanjio teret na srcu. Unatoč uspjehu prethodnih metoda za druge, Sloba se suočio s drugačijim izazovom. U skladu sa savjetom liječnika, odlučio se za ugradnju želučanog balona kako bi smanjio unos hrane ograničavanjem prostora u želucu.

Tu odluku motivirao je uspješnim pričama njegovih kolega iz estrade, poput Darka Lazića i poznatog fotografa i redatelja Dejana Milićevića, koji su ovom metodom poprilično smršavili. No, Slobino iskustvo nije bilo tako pozitivno kako se nadao. Nakon što je godinu dana patio od žgaravice i tegoba, odlučio je medicinskim postupkom izvaditi balon. Nažalost, metoda nije dovela do očekivanih rezultata u uklanjanju masnih naslaga na trbuhu, što može povećati rizik od upale u tijelu, točnije u krvnim žilama. Zbog ove zdravstvene brige, popularni pjevač je najavio da se planira podvrgnuti liposukciji.

Unatoč tome što se Sloba potrudio da se lijepo obuče i predstavi svestrani imidž kako bi promovirao album svog kolege i prijatelja Dade Polumente, nije bilo primjetnih promjena u njegovoj težini nakon planiranog zahvata zatezanja trbuha. Sloba je događaju prisustvovao sa suprugom Jelenom, koja je liječnica i u potpunosti podržava njegov put u borbi protiv viška kilograma zbog njezinog znanja o ozbiljnosti hipertenzije na cjelokupno zdravlje. Jelena je također stomatolog, a nedavno je otvorila svoju ordinaciju u Beogradu, što je već privuklo brojne pjevače koji cijene njen izuzetan pristup. Jelena i Sloba, koji su trenutno roditelji malene Marije, planiraju proširiti obitelj. Međutim, odlučili su se s najvećom predanošću usredotočiti na svoje nove pothvate u karijeri, što bi moglo odgoditi njihove planove za još jedno dijete do sljedeće godine.

Preporučujemo