Popularni doktor otkrio: Da bi žena bila zdrava i mršava, svako jutro mora popiti 0VO – otkrio tajnu i sad su mu brojne žene zahvalne!

0

Postoji mnogo špekulacija, teorija ali i provjerenih informacija o tome kako da živimo zdravo. Činjenica je da pod uticajem zapadne prehrane i stila života, jedemo lošiju premda ukusniju hranu i dosta se manje krećemo. Dijetetičari širom svijeta se bore protive ove tihe epidemije gojaznosti, pa i na našim prostorima također.

 

Doktori koji se cijeli život bave istraživanjem ishrane odavno potvrđuju da je važno da ne unosite više kalorija nego što vam je potrebno i da trenirate svakodnevno, bilo da je neki sport ili jednostavno lagano trčanje i tjelovježba kod kuće jer to vam može znatno produžiti život i poboljšati raspoloženje. Jedan od mnogih doktora koji se pojavljuju na regionalnoj televiziji je doktor Emir Solaković koji je nedavno gostovao u emisiji na bosanskohercegovačkoj televiziji Hayat i on tvrdi da spava samo šest i po sati i osjeća se odlično. Kaže da nije istina da čovjeku treba osam sati sna, već šest do sedam.

Kaže da ako se ne osjećate dobro nakon toliko sati sna, onda nešto nije uredu sa vašim načinom življenja. Kaže da gojazni ljudi preskaču doručak i da samo u sebe kasnije ubacuju hranu kako stignu kao da su špilja bez kraja ili dna i da to nije dobro.

Ženama i muškarcima predlaže da dan započnu jednim kvalitetnim i jako jednostavnim doručkom. Muškarcima predlaže da pojedu pet jaja sa samo jednim žumanjcem, a ženama tri jajeta sa jednim žumanjcem. Uz to savjetuje da se popije šolja čaja. Konsultujte svog doktora ili dijetetičara prije nego krenete u neke drastične dijetalne promjene.

 

 

Preporučujemo