Savjeti

Pola naših žena drži je u WC-u, a ne smije biti tamo nikako: Ovu stvar pod hitno maknite iz toaleta

Da bi imali čistu i mirisnu kupaonicu, bez buđi, potrebno je da vam kupaonica ima dobru ventilaciju i da je konstantno provjetravate.

Većina ljudi u svom kupatilu drži peškire, brijače i kozmetiku, ali to ni u kom slučaju nije pametno rješenje.

Naime, razlike u temperaturi i vlazi mogu narušiti njihovu kvalitetu i skratiti im rok trajanja. Zbog toga stručnjaci savjetuju da određene proizvode ne držite na policama kuponice.

Zašto? Zbog toga što plijesan i vlaga nisu dobri za vaše zdravlje i to pogotovo za vaša pluća koja su u tom slučaju najviše izložena.

Radije ih prebacite na suho i hladno mjesto.

Ovo su svi predmeti kojima nikako nije mjesto u kupaonici:

Na primjer, peškire bi bilo najpametnije držati u ormaru, a ukoliko nemate dovoljno prostora u garderobi, pokušajte da vam kupatilo ima dobru ventilaciju i da je konstantno provjetrena, prenosi portal “Net.hr”.

S obzirom na to da kozmetiku treba čuvati isključivo na sobnoj temperaturi, kupatilo nikako nije dobar izbor ni za kozmetiku.

Četkice za šminku posebno privlače bakterije i plijesan na sebe, tako isto i lakovi za nokte a i parfemi. Isto tako, u kupatilo ne bi trebli ostavljati nakit jer vlaga uzrokuje brže uništavanje, a ni brijače jer ih vlaga i para otupljuju te ubrzavaju proces oksidacije.

Tako da, ukoliko želite četkice čiste od vlage i plijesni, pokušajte da ih ne držite u kupatilu, ako vam kupatilo nema dobru ventilaciju. Osim toga, na peškire se konstantno nakuplja plijesan jer borave u vlažnoj okolini, međutim ukoliko stalno provjetravate kupatilo, spriječit ćete nakupljanje iste, i imat ćete “zdrave” peškire koje možete koristiti bez problema.

 

Oglasi – Advertisement