Novo Vijesti

PLAMEN GUTA SVE PRED SOBOM, IMA POGINULIH, POŽAR KAKAV SE NE PAMTI: Stigle nove informacije

 

Ono što je sasvim siguruno jeste da je ovo najgora godina koju smo proživjeli, a koju su obilježile razne katastrofe, od požara, zemljotresa, pandemije korona virusa, eksplozija, smrti poznatih osoba, a najgore od svega jeste da se kraj svemu ovome ne nazire nego sve najavljuju ili dešavaju još gore stvari.

Iako je došlo do osjetnog pada broja zaraženih i da se koliko toliko nazire kraj drugog vala pandemije, svijet se polako priprema na treći talas koji bi trebao doći zajedno sa sezonskom gripom. Šta će se tada desiti ostaje nam da vidimo.

Naravno, uporedo sa pandemijom nas snalaze i mnoge druge stvari, a upravo sada u Sjedinjenim Američkim Državama se dešavaju požari, tačnije u Kaliforniji, Vašingtonu i Oregonu, a u plamenoj stihiji život je izgubilo preko 35 osoba. Šteta koja je nastala i koja svakog minuta sve više nastaje su nesagledive.

Veliki problem u svemu ovome predstavlja i pepeo zbog kojeg je smanjena vidljivost u zraku te je zbog toga svim vozačima izdato upozorenje da prilagode svoju brzinu svemu ovome.

Ono što je šokantno u cijelo ovoj priči jeste da se predsjednik Donald Trump uopšte ne očituje o ovim požarima, a što je najgore za njih okrivljuje lokalne službe koje su zadužene za održavanje šuma, a neki sa se njim ne slažu naročito guverneri.

On bi ovih dana trebao posjetiti Kaliforniju ali ne zbog požara, nego zbog svoje predizborne kampanje.

Kako vi ovo komentarišete? Pišite nam svoje mišljenja?

Oglasi – Advertisement