Pismo majke iz posteIje dirnuIo celi svet: “Terao si me od sebe ispred škole, jer sam bila siromašna i ružno obučena – u svojoj deci sine, prepoznat ćeš moje ruke i oči, ali bit će kasno..”

0

U današnjim vremenima se čini da su neke osnovne ljudske vrijednosti skoro pa izgubljene. Sve se vrti oko profita, popularnosti, društvenih mreža i žeđi za pažnjom koja pomalo postaje sve više neutaživa. Stvari poput zdravlja, porodice, samounapređenja i ko zna kakvih još stvari koje smo zaboravili nisu više istinski prisutne.

Svi znamo koliko kao ljudska bića želimo da pripadamo nekome i negdje, ali to je teško ostvariti. Pogotovo je teško kada shvatite da većina porodica u svijetu nije idealno i onda shvatite koliko je vaša porodica zapravo bolja od ostalih i onda trebate biti sretni što ih imate i trebate ih cijeniti. Danas s vama dijelimo ispovijest jedne stare majke koja je upravo propatila dosta radi površnosti ovog svijeta. Mnogo ljudi ima teške živote i rade preteške poslove za male pare kako bi prehranili svoju djecu, pa je tako i ova majka koju je sin povrijedio na svakom mogućem koraku.

Ispričala je kako se njen sin u školi uvijek stidio kad ona dođe po njega jer nije bila bogata kao ostale majke i roditelji te se oblačila znatno lošije. Djeca su inače okrutna i gledaju tako površne stvari, pa se i njen sin ugledao na svoje vršnjake i njihove roditelje pa se stidio.

Kasnije je otkrila da se vremenom oženio za pametnu i perspektivnu djevojku sa fakultetom, ali da ona nije željela staricu poput njegove majke u svom životu. Ova majka tvrdi da nije ljuta, ali da će se njen sin jednog dana kasno sjetiti kad dobije svoju djecu i kad vidi kako je biti roditelj.