PAMTIMO JE KAO DIVU SVETSKIH RAZMERA, A OVAJ ČOVEK JE OTAC MILENE DRAVIĆ ! NACIJA NEĆE MOĆI DA POVJERUJE DA JE TO ON !

0

Milena Dravić bila je proslavljena jugoslavenska i srpska glumica čija je slavna karijera trajala gotovo šest desetljeća. Rođena je 5. oktobra 1940. u Beogradu i ostavila je neizbrisiv trag u svijetu kazališta, televizije i filma tumačeći brojne kultne likove. Milena je preminula 14. oktobra 2018. u rodnom gradu. Suprug joj je bio nitko drugi do poznati glumac Dragan Nikolić. I prije nego što je upisala Fakultet dramskih umjetnosti, Milena je već ostavila dojam na publiku diljem bivše Jugoslavije, koračajući u filmsku industriju s nepunih 18 godina imala je čast surađivati ​​i sa značajnim glumcima i producentima iz Srbije kao i nekolicinom iz Holivuda.

Njena kutija s trofejima dokaz je njenog velikog talenta koji je javnost veoma brzo prepoznala. “Velika Žanka”, “Dobričin prsten”, “Nagrada Pavle Vujisić”, “Statueta Joakim Vujić” i “Nušićeva nagrada” samo su neka od brojnih priznanja koja je osvojila. Može se pohvaliti sa sedam pulskih arena, “tri statue ćuran”, a prepoznata je i na prestižnim festivalima u Cannesu i Veneciji.

Bila je to slučajnost koja je 1958. pokrenula glumačku karijeru Milene Dravić. U Sarajevu ju je uočio František Čap, slovenski redatelj češkog podrijetla, i ponudio joj ulogu u “Vrata ostaju otvorena”. Milena je pristala, te cijelo ljeto provela na snimanju u Sarajevu. Nakon Čapova filmskog debija, Milenin nastup zaokupio je pozornost brojnih redatelja i katapultirao je među najveće glumačke zvijezde.

Enigma njenog privatnog života proširila se na njeno i očevo porijeklo, Milenko Dravić koij je bio poznat u umjetničkim krugovima, bio je najstariji među sedmero braće i sestara, imao je živu strast prema nogometu dok se navodi da je dugo vremena radio kao poštanski službenik. Unatoč njegovom talentu i izvrsnom akademskom uspjehu tijekom studija prava, izazovna ekonomska vremena u zemlji natjerala su ga da se zadovolji poslom poštanskog službenika.

“Moji stričevi i otac, bivši vojnici u jugoslovenskoj kraljevskoj vojsci, na kraju su protjerani i raspršeni među narodima. Moj otac je poslan u Kruševo, Makedonija, gdje je kasnije nastavio raditi kao poštanski činovnik. U međuvremenu je moja tetka služila kao liječnica u Kotoru.” – kazala je glumica svojevremeno.

Preporučujemo