PA ZAR I ON? : Tužne vijesti , PREMINUO glumac kojeg smo svi voljeli- IMAO JE SAMO 44 godine, TUGA VELIKA (FOTO)

0

Popularni glumac Džastin Dajmond je u svijetu bio najpoznatiji po svojoj ulozi Skriča u humorističkoj seriji” Spašeni zvonom” a sada je stigla vijest da je glumac preminuo u svojoj 44. godini života. Samo nekoliko sedmica prije njemu je dijagnosticirana opaka bolest limfnih žlijezda, a njegov glasnogovornik je izjavio: ”Dajmondsovo stanje se mnogo pogoršalo od prošle sedmice, doktori su ga skinuli sa respiratora u pokušaju da ga premjeste u palijativnu njegu“’

Do posljednjeg trenutka je uz glumca bila njegova djevojka Taša Đuls kao i njegov veliki prijatelj Rodžer Paul. Seadm dana nakon dijagnoze javnost je saznala da se Dajmnod mori sa malignim izraslinama na plućima, a njegov prijatelj Paul je rekao medijima: ”Dajmondu je dijagnosticirana ova brutalna, neumoljiva bolest prije puke tri sedmice, ali se za to vrijeme jako brzo širila kroz njegovo tijelo. Jedina milost koju je bolest pokazala bilo oštro i brzo pogubljenje. Dastin nije patio i nije morao biti uronjen u bol. Zbog toga smo zahvalni“ stajalo je u saopštenju Paula i Dajmodovog dugogodišnjeg menadžerskog tima.

Dastin Dajmonds se proslavio ulogom Samjuela „Skriča“ Poversa u 1990-im u seriji „Spašeni zvonom“. sam glumac je bio lik sam po sebi, a opiuju ga da je bio vatren i nepredvidljiv da je uvijek šokirao sve oko sebe i da sa njim u društvu nikada nije bilo dosadno. U seriji je utjelovljavao ulogu najboljeg prijatelja jednom odlučnom, pomalo smotanom glavnom liku, Zeku Morisu. Snimanje serije je trajalo skoro 13 godina kao i „nastavaka“: „Dobro juto, gđice Blis“, „Spašni zvonom: Novi razred“, te „Spašeni zvonom: Fakultetske godine“.

 

Preporučujemo