OVOJ SUPRUZI JE TOMA JEDINO POSVETIO PESMU: Danima PLAKAO i OPIJAO SE posle njihovog KRAJA! (FOTO)

0

Jedan od naših najvećih pjevača kada je riječ o narodnoj muzici je svakako legendarni pjevač Toma Zdravković. Njegov život postao je još zanimljiviji za javnost i publiku kada je prošle godine izašao film o njemu. U filmu, naravno, nije prikazan apsolutno svaki detalj njegovog života, ali oni najbitniji jesu.

Toma Zdravković se ženio čak 4 puta. Prvo je oženio Olgicu s kojom se upoznao u hotelu “Vojvodina” u Zrenjaninu. S Olgicom je dobio kćerku Žaklinu 22. novembra 1963. godine. Na ovaj dan je ubijen predsjednik Džon Kenedi, a ime su dali svojoj kćerki prema njegovoj supruzi Žaklini, kako su prenosili mediji tada. Ovaj brak je trajao svega nekoliko mjeseci, pa se par razveo u Osijeku. Njegova kafanska karijera je bila u usponu tada i svaku večer je tri godine pjevao u beogradskom Gradskom podrumu.

Tu je upoznao Milicu Božić i nakon nekoliko mjeseci su se vjenčali. Bili su u braku dvije godine, ali onda je Milica odlučila da se razvedu s obzirom da joj se nije sviđao njegov način života. Milica se nakon Tome ponovo udala i dobila dvije kćerke. Milica nažalost nije doživjela da pogleda film o svom bivšem suprugu, film o kojem je cijeli region pričao. Svoju treću suprugu Nadu je upoznao u Budvi, te su se ubrzo i vjenčali.

Ova ljubav je također kratko trajala ali kraj ove ljubavi je Tomu bacio u očaj. Njegova pjesma Nado Nado je posvećena upravo njoj. Poslije razvoda od Nade, Toma se razbolio i nije izlazio nigdje 10 dana. Njoj je jedino Toma posvetio pjesmu. Na kraju, oženio je Gordanu koja je bila uz njega do kraja njegovog života.