OVO SU NAJVEĆE TAJNE SRPSKOG PODZEMLJA: Tapi je bio čistač tragova, Giška je napravio VELIKU GREŠKU, a ON bio neupotrebljiv za službu,evo i zašto!

0

Božidar Spasić je bio nekada visoki funkcioner u Službi bezbjednosti u Srbiji i otkrio je mnoge stvari koje su bile nepoznate javnosti a koje se tiču kriminalnog podzemlja. On je ispričao da je i jugoslovenska služba bezbjednosti kao i strane službe, za svoje potrebe angažovala i najelitnije pripadnike kriminalnih klanova.

Za službu su tada radili i pripadnici kriminalnih klanova ne samo iz Beograda nego i iz Sarajeva, Zagreba, ljubljane i sa područja cijele Jugoslavije. On je pričao i o Đorđu Božoviću Giški koji je u kriminalnim krugovima uživao veliki ugled ali koji je nakon što je napravio jednu grešku morao da pobjegne u inostranstvo.

Giška je i vani nastavio da sarađuje sa državnom službom ali nakon što se potukao sa jednim njemcem zbog nekih svojih poslova postao im je neupotrebljiv. Spasić je ispričao i kako je Željko Ražnatović Arka bio regrutovan zahvaljujući crnogorskoj policiji. On je bio uhapšen početkom osamdesetih i njegov otac mu je otišao u posjetu i da vidi zašto je pritvoren.

Kada je izašao više ga DB nije kontaktirala jer im je postao beskoristan nakon što je 1983. godine pucao na policajce. Spasić tvrdi i da kriminalno podzemlje na našim prostorima nikada nije imalo jednog bosa nego je imalo kumove i donove kao što su na primjer bili braća Šaranović koji su držali kockarnice ali su se bavili i nelegalnim poslovima. U Srbiji mafija nije kao ona italijanska gdje jedan bos sjedi i naređuje a drugi rade šta on kaže nego su svi kriminalci krčili sami svoj put. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo