OVO SU HITOVI KOJE JE NAPISAO TOMA ZDRAVKOVIĆ I POSVETIO POZNATIM DAMAMA: Njegove mnoge pjesme nose nazive po ŽENSKIM IMENIMA, a ovako su one NASTALE!

0

Pjevač Toma Zdravković je jedan od najpoznatijih muzičkih legendi na našim prostorima, koji je preminuo prije 30 godina. Njegove slavne pjesme se slušaju i dan danas i neizostavne su na svim slavljima.

Danas ćemo pisati o tome kako je on mnoge pjesme posvetio damama, a jedna od njih je pjesma “Danka”, koju je Toma posvetio čuvenoj Danki Novović u koju je bio zaljubljen. Njihov odnos je bio platonski, a Danka se na početku ljutila na njega, ali je ta ljutnja nestala i ona je kasniej bila ponosna što je ta pjesma njoj posvećena.

Druga pjesma nosi naziv “Ej Branka Branka” koja je nastala tijekom razgovora sa poznatom pjevačicom Brankom Sovrlić. Jedna od njegovih najpoznatijih pjesama je zasigurno “Jelena”, i krije jako zanimljivu priču. Radi se o tome da ta pjesma nije posvećena niti jednoj njegovoj ženi, nego ženi njegovog brata, Jeleni Zdravković. Jednom prilikom je otkrio da je ova pjesma nastala u kafani…

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

Preporučujemo