Novo Savjeti

Ovo ranije nismo znali! Na ovaj način izbacite višak vode iz tijela i riješite se celulita i kilograma!

Vjerovatno ste primjetili da imate jako duboke urezane tragove od čarapa na vašim stopalima uvečer od čarapa koje baš i nisu tako uske ili vam se težina iznenada povećala bez razloga.

Da li imate celulit i otoke i kesice ispod očiju? Ovo mogu biti simptomi prekomjernog zadržavanja vode u vašem tijelu. Prije svega se obratite vašem doktoru kako biste isključili bolesti bubrega, sistema za cirkulaciju i poremećaja metabolizma.

Oticanje nogu može se javiti u bilo kojem dijelu noge, uključujući i stopala, zglobove, listove i bedra. Otekline mogu nastati zbog zadržavanja tekućine ili upale odnosno bolesti u ozlijeđenom tkivu ili zglobovima.

Mnogi uzroci oticanja nogu, kao što su dugotrajno stajanje ili sjedenje, odnosno lakše ozljede, relativno su bezopasni, a liječnik ih lako može prepoznati. Ipak, ponekad otečene noge mogu biti znak ozbiljnijih poremećaja kao što su bolesti srca ili krvni ugrušci.

U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako da se riješite viška vode koja se zadržava u vašem organizmu:

1. Jedite više citrusa
Ovo voće ima svojstvo da smanji naticanje, ali nemojte pretjerivati kako ne biste izazvali alergijske reakcije. Konzumirajte ga četiri sata prije spavanja.

2. Naizmjenično tuširanje
Pokušajte naizmjenično da se tuširate toplom pa hladnom vodom kako biste ubrzali cirkulaciju. Izbjegavajte vrelo i ledeno, voda treba biti topla i hladna.

3. Proteini
Uključite u vašu ishranu više proteina životinjskog porijekla kao što su jaja i mesa, ribe, mlijeka i sira.

4. Pijte vodu
Dosta tečnosti pomaže da izbacite višak tečnosti iz organizma, jer kada organizmu nedostaje voda, on zadržava tečnost kako bi spriječio gubitak.

5. Umjesto soli koristite druge začine
Unos soli u prekomjernim količinama dovodi do naticanja i do zadržavanja tečnosti u organizmu. Zamijenite so sa drugim začinima.

Oglasi – Advertisement