OVO JE UNIŠTILO FEĐU STOJANOVIĆA: 9 godina sa sinom komunicirao samo preko mejla! Rekao da će u Srbiju doći samo MRTAV, što se na kraju i desilo!

0

Prije nepunu godinu dana je preminuo glumac Feđa Stojanović koji je uvijek važio za glumca iz naroda i koji je uvijek bio povučen ali je svojim radom obilježio srpsku kinematografiju zauvijek. Glumac je rođen u Aleksincu 1948. godine a pošto je njegov otac bio rusofil dobio je ime Feđa.

Nakon nekoliko ogdina porodica se preselila u Beograd a njegov otac koji je do tada bio učitelj je završio pravo i promijenio svoje zanimanje dok njegova majka počinje da vodi dramsku sekciju gdje se i rodila Feđina ljubav prema glumi. Svoju prvu ulogu Feđa je dobio u filmu Nikoletina Bursać a on u to vrijeme pokušava da upiše režiju ali tri puta pada na prijemnom i iz inata upisuje pravo ali je na trećoj godini prešao na glumačku akademiju koju je i završio u klasi profesora Milenka Maričića.

Kada je u pitanju njegov privatni život, glumac se dva puta ženio  a prvi brak je sklopio kada je imao samo 25 godina sa svojom ljubavi iz gimnazijskih dana. Ova supruga mu je rodila sina Uroša koji je poput oca ušao u glumački svijet ali kao reditelj. Prije pet godina Feđa je doživio najveću tragediju koja može da pogodi jednog roditelja jer je Uroš preminuo u svojoj 44-oj godini u dalekoj Americi.

Feđa je tada za medije rekao kako Uroš nije imao nikakvih zdravstvenih problema i tri mjeseca prije smrti se i oženio. Njih dvojica su imali pomalo čudan odnos i posljednjih godina su kontaktirali isključivo mejlom jer je Uroš Feđi zabranio da ga zove. Uroš u Srbiju nije dolazio devet godina i kada je krenuo u Ameriku rekao je da će se u ovu zemlju vratiti samo u metalnom kovčegu što se na kraju i obistinilo.

Preporučujemo