Skoro da ne prođe nijedan dan a da nemamo vijesti o nekim nesrećama ubistvima i samoubistvima a zločin koji je prije tri dana potresao cijelu Srbiju desio se u batajničkom Šangaju kada je Čedomir J. star 43 godine prvo usmrtio udarcima sjekirom svoju četiri godine mlađu suprugu Blaženku a onda se popeo na sprat porodične kuće i tamo se objesio.

Par je imao i dvoje djece koji na svu sreću nisu bili u kući kada se ovo dešavalo a motivi ovog svirepog zločina još uvijek nisu poznati javnosti. Pokojna Blaženka je radila kao babica u bolnici Narodni front i njene kolege ne mogu da vjeruju šta se dogodilo. Za nju imaju samo riječi hvale i kažu kao je bila mila i draga žena i dobar radnik.

Prema pacijentima se ophodila sa puno ljubavi i nikada se ni na šta nije žalila. Ovo mišljenje dijele i njihove komšije koje ističu da je Blaženka bila jako skromna i vrijedna žena koja je radila dva posla a pored toga je vodila i računa o djeci i kući. Slučaj je otkriven nakon što je kum ovog para pokušavao da ih dobije na telefon cijeli dan ali mu se niko nije javljao.

On je pozvao policiju koja je na licu mjesta zatekla prizor koji ledi krv. Naime kroz prozor kuće koja je bila zaključana vidjelo se tijelo muškarca kako visi a nakon što su provalili i popeli se na sprat i pokušali da ga spasu shvatili su da je prekasno. Tek nakon što su sišli u prizemlje naišli su na jeziv prizor, tijelo ubijene Blaženke koje se nalazilo na krevetu a pored je bila i sjekira kojom su joj u predjelu glave naneseni smrtonosni udarci.

Preporučujemo