OVO JE PRELEPA SUPRUGA PREDSEDNIKA UKRAJINE VLADIMIRA ZELENSKOG! – ONA JE VIŠE OD PRVE DAME: Njene reči će istopiti i najtvrđa srca! (FOTO)

0

U samom početku ruske invazije na Ukrajinu koja se desila prije pet dana predsjedniku ove zemlje Zelenskom je Amerika ponudila evakuaciju i smještaj na njenoj teritoriji ali je on to odbio a uz njega je ostala i njegova supruga Olena Zelenska koja je u Ukrajini puno više od prve dame i pratilje svog supruga.

Ona je tamo poznata i kao modna ikona ali i po svojoj pameti i obrazovanju te zalaganju za neke važne društvene ciljeve kao što je rodna ravnopravnost a bavila se čak i diplomatijom. Sa Zelenskim je u braku od 2003. godine i rodila mu je dvoje djece a građanima Ukrajine se od početka napada ruske voske na njihovu zemlju više puta obraćala putem društvenih mreža.

Tako je napisala da gleda objave i vidoe snimke svojih zemljaka te da su oni za nju nevjerovatni i da je ponosna što živi sa njima u istoj zemlji. Rekla je da zbog toga neće osjećati paniku i neće plakati i da će biti samouvjerena i mirna te da će stojati uz svog supruga i djecu i sa narodom Ukrajine. Inače Olena je rođena 1978. godine i završila je arhitekturu koju je poslije i magistrirala ali se nakon toga okrenula pisanju a i osnovala je najpoznatiju ukrajinsku kompaniju za TV i filmsku produkciju Studio Kvartal 95.

Ono što je proslavilo kao prvu damu je njen rad na uvođenju i reformi ishrane u školama a ključnu ulogu je imala i u oblastima poput rodne bezbjednosti i kulture. Ono što je posebno interesantno je da su Olena i Zelenski išli u istu školu ali su se sreli i upoznali tek na fakultetu i nakon osam godna zabavljanja su se i vjenčali i danas imaju sina i kćerku.

Preporučujemo