OVO JE POGODILO CIJELU PORODICU, DŽEJEVA KĆERKA SE BIJESNO OGLASILA: Pustite nas da ga na miru ispratimo, PRESTANITE SA OVIM!

0

Mnogi ljudi ni danas, nekoliko dana nakon smrti Džeja Ramadanovskog ne mogu da se pomire sa činjenicom da nas je legenda narodne muzike zauvijek napustila. Danima unazad njegovi fanovi i kolege se opraštaju od ovog velikog pjevača, najviše putem društvenih mreža. Pale se svijeće u njegovu čast svuda po Beogradu i po Srbiji, a pošto je ovo pravoslavni običaj kojim se porodica i prijatelji opraštaju od pokojnika, pojavila se i vijest u medijima kako je pokojni pjevač pred samu smrt razmišljao o promjeni vjere

Za Džeja se zna da je bio islamske vjeroispovijesti, ali vijest o promjeni vjere se pojavila u nekim medijima u posljednjih nekoliko dana. Kako bi se otkrila prava istina i kako bi se stalo na put neistinama, na društvenim mrežama se oglasila i Džejeva kćerka Marija koja je otkrila da je njen otac volio, poštovao i obilježavao Svetu Petku, ali da o promjeni vjere nije nikada pričao niti je bilo kada spomenuo tako nešto, a njenu obavijest vam prenosimo u cijelosti:

” Poštovani novinari, Džej Ramadanovski je bio Islamske vjeroispovijesti, od oca Mazlama i majke Barije. Oba roditelja su mu također bili Muslimani, porijeklom iz Makedonije. Svetu Petku je poštovao, volio i svake godine obilježavao. Nije slavio slavu uz svijeću i slavski kolač, kako to pravoslavni običaji nalažu. Za njega je Bog bio jedan. Nikada nije ni spomenuo da želi da promijeni svoju vjeroispovijest. Molimo vas da prestanete sa naslovima i člancima koji narušavaju ugled i čast našeg voljenog oca. Pustite nas da ga na miru ispratimo. Porodica Ramadanovski”

 

Preporučujemo