Vijesti

OVO JE NAJOPASNIJI SLADOLED NA SVIJETU: Morate biti punoljetni da bi ga jeli- Da li biste se usudili? (VIDEO)

Možda ste danas u nevjerici pročitali naš naslov, ali istina je da stvarno postoji sladoled koji možete kupiti samo ukoliko ste punoljetni i koji jedete isključivo na vlastiti rizik.

U Škotskoj, naime, postoji kafić Aldwych, čiji je vlasnik Martin Bandoni na svoj jelovnik prije par godina dodao najljući sladoled na svijetu.

Sladoled se zove Respire Del Diavolo i da biste ga mogli kupiti, najprije morate pokazati dokumente koji pokazuju da ste punoljetna osoba, a potom potpisati izjavu da ga jedete na vlastiti rizik i da vlasnik ne snosi nikakve posljedice ukoliko nešto pođe po zlu. Ovaj postupak je dovoljan da obeshrabri mnoge, ali postoje i oni koji su avanturisti i koji prihvaćaju takve bizarne izazove.

Prema vlasnicima, ovaj sladoled je i do 500 puta ljući od najljućeg tabasco umaka koji postoji na svijetu. Gotov sladoled ima 1.569.300 jedinica ljutine, ili Skovila, a samo da dobijemo grubu predodžbu o kakvoj je ljutini rijeć, reći ćemo da Carolina Reaper Pepper, koja se smatra najljućom paprikom na svijetu, ima od 1,4 do 2,2 miliona Skovila.

Priprema ovog sladoleda je također opasna i radnici koji ga prave stalno nose rukavice i maske, i dok nije bila aktuelna korona. Sam recept za sladoled tajna je i nije tačno poznato šta ovaj sladoled sadrži u sebi osim ljutih paprika, a vlasnik tvrdi da recept datira još iz 1936. godine. Kad je riječ o konzumiranju začinjene i ljute hrane općenito, neka su istraživanja pokazala da muškarci koji jedu dosta ljutu hranu također imaju visoku razinu testosterona, dok druga pokazuju da većina njih jede tu hranu zbog uzbuđenja ili kako bi privukli pažnju na sebe.

Oglasi – Advertisement