Novo Savjeti

Ovi znakovi pokazuju da vas više ne voli: Ako čujete da ovo govori: Pitanje je vremena kad će vas ostaviti!

Psiholozi posebno tvrde da postoje određeni obrasci ponašanja koji označavaju da su vaši odnosi došli do kraja ili nisu bili ozbiljni od samog početka.

Pored toga, naučnici navode određene riječi ili jezičke konstrukcije koje mogu uništiti bilo kakve veze, a na kraju mogu signalizirati da vas vaš partner više ne voli.

U nastavku možete vidjeti koje su to rečenice koje znače da osoba više nije zaljubljena u vas:

1. “Ne moram ti objašnjavati svoje postupke”

Partnera ne treba ispitivati za svaku sitnicu niti on treba da objašnjava za svaki svoj korak, ali je normalno da jedno drugom ispričate kako je prošao vap dan i da podijelite svoje probleme sa vama. Ukoliko on ili ona neželi to učiniti, onda nju ili njega vjerovatno više nije briga za vaše mišljenje.

2. “To nije moj problem” ili “to je tvoj problem”

Ovakve riječi su jasan znak da vaši odnosi dolaze do kraja. Ukoliko vaš partner nije zainteresovan za vaše probleme, pa čak i kad zatražite pomoć, on više nema nikakva osjećanja prema vama. Ljudi koji vas vole uvijek će naći vremena da vam pomognu u nevolji.

3. “Ako ti se ne dopada, nađi nekog drugog”

Ovim riječima osoba te pokušava manipulirati. On ili ona se ne želi promijeniti i iskreno vjeruje da biste trebali živjeti s njegovim nedostavima. Ukoliko vam se to ne sviđe slobodno možete otići.

Osobe koje vas vole spremne su na kompromis i to u većini slučajeva i poštuju mišljenje partnera.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Oglasi – Advertisement