OVDE KRIMINALA NEMA, NIKO NE ZAKLJUČAVA KOLA, PLATA JE 2.000 EVRA: Srpska porodica živi u obećanoj zemlji, SVE MOGU ONLAJN

0

Uslijed loših životnih uvjeta, mnogi građani naše države odlučili su napustiti zemlju i svoju sreću potražiti negdje u inostranstvu. Tamo su započeli potpuno drugačije živote i osnovali porodice, međutim uvijek će se u srcu nositi obilježja naše zemlje i nostalgija s vremana na vrijeme zasigurno uzme svoj danak.

Island

Priče ljudi koji već nekoliko decenija žive u inostranstvu, oduvijek su privlačile pažnju javnosti a ovih dana objavljena je jedna nova o Jeleni i Zoranu Paniću, porodici koja već skoro dvije decenije živi na Islandu. Kako se navodi, Jelena i Zorana su zajedno sa svojim sinovima Đorđom i Markom, odlučili živjeti u zemlji koja će im ponuditi siguran posao i dobra primanja.

Navode da kriminala skoro i nema, osigurani su zdravstvenom zaštitom, a gužve i administrativni problemi ovdje uopšte ne postoje. Jedino za šta im je trebalo vremena da se adaptiraju jeste klima, a Jelena je tokom svog razgovora otkrila da je Island zaista divna zemlja koja može biti primjer drugima.

Evo kakav je život u Rejkjaviku? (FOTO) | Kodex.ME

“Već sa 14 godina Islanđani počinju da rade lakše poslove i do 16. godine ne plaćaju porez. Grad Rejkjavik obezbeđuje posao preko leta za sve đake koji žele da rade. To su četvoročasovni poslovi, uglavnom na održavanju travnjaka i dečijih igrališta” – izjavila je Jelena. Na pitanje o finansijama, navodi da prosječna plata iznosi približno 2 hiljade evra, dok je za jednu četvoročlanu porodicu potrebno skoro 1.000 evra samo za troškove hrane.

Iako će mnogi možda imati primjedbu na količinu mjesečnih primanja, njihova zemlja sve to nadoknađuje u drugim stvarima, a stanovništvo živi mirnim i srećnim životom. “Na Islandu gotovo i da nema kriminala, stanove i kuće preko dana niko ne zaključava, kao i kola. Zbunjeni su kad ih pitate što ne zaključavaju kola, jer kažu zašto bi neko ukrao moja kola, kad ovde svi imaju svoja ” – dodala je u nastavku. Ostatak možete pročitati ovdje.

Rejkjavik - Wikipedija

Preporučujemo