Novo

Ovako se prenosi korona virus: Ove stvari nikako ne bi smjeli da radite!

Svima je poznato da je nastala ogromna panika pa čak i zabrinutost zbog korona virusa koji se trenutno počeo širiti na mnoge države svijeta i o njemu se priča skoro u cijelom svijetu.

Za sada od ovog virusa je zaražena skoro stotinu i pedeset hiljada ljudi, nakon što se virus proširio izvan granica Kine. Kako su navela neka istraživanja, ovaj viruse je moguće prenjeti na dva metra daljine, i zbog toga je teško zaključiti da li je neko zaražen ovim opakim virusom. Početni znakovi ove infekcije jesu problemi sa raspiratornim sistemom, a poznati simptomi su temperatura koja je praćena kašljanjem, gubitak daha i otežano disanje, stalni osjećaj umora.

Kako navode stručnjaci mnogi se tokom zimskog perioda zaraze nekim tipom virusa, ali te bolesti su kratkog vremenskog perioda i imaju karakterističen simptome poput: sekreta u nosu, kašalj, glavobolje, bolovi u grlu, loše stanje uopšteno i groznica. U nekim situacijama ovaj virus može dovesti do raznih raspiratornih boelsti, do bronhitisa ili do upale pluća, a sve zavisi od toga koliko je virus proširen, kašalj, kihanje, pa vjerovali ili ne i najobičnijerukovanje može dovesti do širenja virusa. Korona virus se može prenjeti ukoliko dodirnete neki predmet koji je prije vas dodirnula zaražena osoba, i rukama dodirnte svoje live odnosno, usta, oči ili vaš nos.

Veoma važan stvar jeste da svi treba da ogledaju video koji mi dijelimo sa vama, i da se tako naučite kako se ovaj virus ustvari prenosi i kolika je njegova opasnost. Ukoliko se svi dovoljno informišu onda će širenje virusa biti manje.

Oglasi – Advertisement