Novo

Ovako je jedan djed, u vrijeme ove svjetske krize, po prvi puta upoznao svoga unuka: Fotografija ganula srca ljudi širom svijeta (Foto)

Svima je već dobro poznato da je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila stanje pandemije korona virusa u cijelom svijetu i s obzirom na to mnoge države u svijetu su uvele mjere zaštite od zaraze kojih trebaju da se pridržavaju svi stanovnici.

U mnogim državama je uvedena mjera izolacije, odnosno ostajanje u svojim kućama i stanovima, uz mogućnost izlaska samo u posebnim situacijama, kad je potrebno nešto nabaviti od lijekova ili prehrambenih proizvoda.

U velikom broju država je zabranjeno kretanje, i to u potpunosti ljudima starijim od 65 godina i mlađima od 18, u nekima je uveden i policijski sat, a kretati se mogu samo oni koji moraju na posao, i policijske i vojne snage koje su na terenu. Naravno, sve ovo je uticalo da mnoge porodice budu razdvojene, da djeca ne smiju da posjećuju svoje roditelje i obrnuto, ali smo svi, bar većina nas, svjesni da je to za naše dobro i da se neko vrijeme moramo ponašati u skladu sa datim mjerama.

Ova fotografija koja se pojavila na društvenim mrežama, koja pokazuje jednog djeda iz Irske kako po prvi puta upoznaje svoga novorođenog unuka u vrijeme ove pandemije je raznježila sve one koji su vidjeli tu fotografiju, a mnogima je i izmamila suzu u oku. Majkl Galačor novopečeni otac, je želio da svog tek rođenog sinčića Faolana  upozna sa djedom, ali je zbog korona virusa taj susret morao da se obavi na malo drugačiji način, nego što bi to bilo da nema pandemije. Sve ovo je snimila Majklova sestra Ema.

”Tri generacije društvenog distanciranja dok moj otac upoznaje unuka po prvi put” – napisala je Ema.

Oglasi – Advertisement