Svi na ovim prostorima dobro znaju ko je bio Josip Broz Tito. Iako postoji šačica ljudi koji će reći da je on bio diktator, većina će se složiti da je period njegove Jugoslavije bio najprosperitetniji i najbolji vremenski period za južnoslavenske narode i da smo njegovom smrću izgubili mnogo toga.

Nažalost, po njegovoj smrti su se političari odmah okrenuli i počeli da razdvajaju narod u manje narodnosti koje i danas imaju zategnute odnose, dok je porodica Broz nestala sa političke scene Zapadnog Balkana. Svi Titovi potomci su poznati javnosti, ali se ne eksponiraju jer znaju koliko im je slavno prezime. Danas ćemo vam otkriti još jednu nasljednicu ovog velikana, a to je mlada Sara Haas koja je zapravo slavna umjetnica. Ona je kćerka Titove unuke Aleksandre Saše Broz i završila je Akademiju u Zagrebu te je već imala dvije samostalne izložbe. Otac joj je glumac Ranko Zidarević, ali ona je uzela prezime Haas od svoje bake.

Aleksandra je otkrila da poštuje odluku svoje kćerke i da smatra da je Broz teško prezime za nositi jer privlači puno pažnje danas. Sara je ipak iskusila djelić političkog života jer je kao mala išla sa djedom Mišom u Egipat, Rusiju, Indoneziju, Singapur i Filipine gdje je on služio kao diplomata.

Njena majka je dodatno otkrila da je najviše vremena provodila s Titom na Brionima i rekla je da je on od nje uvijek očekivao da bude vrhunski đak te joj je jednom prilikom poklonio i papagaja po imenu Kroki i to joj je divna uspomena.

 

 

Preporučujemo