Novo

Ovaj trik za čišćenje bubnja veš mašine je odmah postao hit: Sva prljavština i kamenac nestaju munjevitom brzinom!

Uz ovaj trik za samo pet minuta ćete potpuno očistiti svoju veš mašinu.

Iako vam se na pogled čini da je vašoj veš mašini nepotrebno čišćenje i da je potpuno čista varate se jer se u bubnju nakuplja ogroman broj bakterija, kamenca i ostatak omekšivača i deterdženta.
Sve ove naslage utiču na kvalitet i izdržljivost veš mašine.


Zbog svega toga potrebno je da sa vremena na vrijeme je dezinfikujete i dubinski očistite.
Postoje razni načini za eliminisanje kamenca i neugodnih mirisa, međutim na Fejsbuku se nedavno pojavio jedan trik neke domaćice koja tvrdi da uz pomoć tablete za pranje sudova možete osježiti svoju veš mašinu i eliminisati nečistoću.

– Prije uključivanja mašine ubacite četiri tablete za pranje sudova u veš mašinu i podesite visoku temperaturu. Za samo pet minuta primijetićete male smeđe čestice i voda će postati braon. – napisala je ona u svojoj objavi.
Mnogi su naravno ostali zadivljeni rezultatima, ali bilo je i komentara koji su navodili kako je to opasno jer tableta za čišćenje suđa nije predviđena za takvu upotrebu.


Kako navode stručnjaci svaki model i vrsta veš mapine zahtijeva drugačiju vrstu upotrebe, i sa tim naravno i čišćenja.
Kod nekih se ne preporučuje korišćenje koncetrovanih izbjeljivača, odstranjivača fleka i sredstva na bazi ugljovodoničnih rastvarača, poput petrola, jer mogu da izazovu oštećenja uređaja.

Stručnjaci navode da sa ovim treba da budete oprezni, ali i ističu da je najbolji način za čišćenje soda bikarbona i limun.
Naravno moguće je da uz ovaj trik postignete dobre rezultate i da vaša mašina bude čista kao nova.

Oglasi – Advertisement