Savjeti

Ovaj recept će vam spasiti glavu, star je hiljadama godina: Okrepljuje cijeli organizam, virusi će bježati od vas!

Trenutno se svi pokušavaju zaštiti od virusa koji hara skoro cijelim svijetom.

Svi su u potrazi za nečim što će im popraviti imunitet i proed njega cijelo tijelo. Trenutno se na internetu mogu pronaći mnogi savjeti izmišljenih doktora i travara koji daju svakakve besmislene savjete koje većina posluša. Bitno je da vi znate šta vašem organizmu odgovara a šta ne. Koje su to zaista namirnice koje vam neće smetati i koje će vam popraviti imunitet.

A u ovom članku ćete pročitati jedan jako koristan recept koji je dobar za podizanje imuniteta i koji će dobro doći vašem cijelom organizmu. Njegovi sastojci sigurno neće štetiti vašem želucu a ni krvotoku. Na imunitet pored ovov virusa utiče i samo mijenjanje godišnjih doba. Ovaj period je poznati po tome da se stvaraju vitoze, kašljovi, prehlade i i sto tako temperature. Sljedeći sastojci će vam pomoći da se riješite svega toga.

Potrebno je da uzmete sljedeće:

– šest komada limuna,

– tri šolje soka od ananasa,

– dvije male kašike meda,

– dvije kašikice mljevenog đumbira,

– jedno čehno bijelog luka i

– jednu četvrtinu mljevene čili papričice.

Limun nakon što ga iscjedite stavite ga u blender, nakon toga ga izmiksajte sa svim sastojcima koji su preostali. To je dovoljno da dobijete šejk koji je vitaminska bomba. Nakon što napravite ovaj šejk istresite ga u jednu praćnu i čistu staklenu posudu. Čuvajte ga na nekom hladnom mjestu, ili u frižideru. Konzumirajte svaki dan četiri čašice napitka, sve dok ne osjetite da svi simptomi polahko nestaju.

Oglasi – Advertisement