Savjeti

OVAJ RASTVOR OMOGUĆAVA BUJNO CVJETANJE VAŠEM SAKSIJSKOM CVIJEĆU: Domaćica otkrila TRIK GODINE, trebaju VAM SAMO 3 SASTOJKA I GLEDAJTE ČUDO

Cvijeće predstavlja jedan ozbiljan izazov za sve žene i djevojke koje ga pokušavaju uzgajati.

Postoje one žene kojima neki cvijet neće uspjeti čak i naopako, a dok postoje i druge koje, ako bi cvijet posadile naglavačke, on bi proklijao i procvjetao.

Svako cvijeće u saksiji treba hraniti povremeno, posebno za vrijeme vegetativnog perioda i razdoblja cvatnje. A kako biste uzrokovali povećani rast i cvjetanje i najnevjerovatnije biljke, pomoći će vam obični kvasac, proizvod koji, sigurni smo, već imate u svojoj kući.

Fitohormoni, vitamini skupine B i auksini (to su biljni hormoni), koji se nalaze u kvascu, aktivno potiču diobu stanica i rast biljaka. Hranjenje ove vrste koriste profesionalni uzgajivači biljaka.

Zahvaljujući ovoj gnojidbi, aktivnost mikroorganizama u tlu naglo se povećava, povećava se sadržaj ugljičnog dioksida, mikro i makroelemenata, što ima naročito povoljan učinak na korijenski sistem, kao i sam izgled biljke koju želite hraniti.

Dakle, ako hoćete da vaše biljke budu potpuno zdrave i cvjetaju dugo i obilno, jednostavno možete pripremiti rješenje za njihovu prehranu iz kuhinjskih proizvoda koje sasvim sigurno upotrebljavate svaki dan.

Hranjenje za biljke

Trebat će vam:

– deset grama svježeg kvasca

– jedna kašika šećera

– jedna litra tople vode

Priprema je sljedeća:

Otopite kvasac u vodi, dodajte šećer i sve pomiješajte. Ostavite da odstoji najmanje dva sata. Zalijevajte cvijeće ovom otopinom dva puta mjesečno u jesensko-zimskom periodu, a jednom u deset dana u proljetno-ljetnom razdoblju.

Jako brzo ćete uočiti kako lišće na biljkama postaje zelenije i cvjetovi bujnije i bogatije niču nego što su bili prije.

Oglasi – Advertisement