U Srbiji je oduvijek postojala jaka glumačka scena i u regiji sasvim sigurno upravo u ovoj zemlji nastaju najbolji filmovi. Jedan od talentovanih  je bio i Milorad Mandić Manda koji je iznenada preminuo na pozorišnim daskama od srčanog udara.

Manda je rođen u beogradskoj opštini Dušanovac a porodica se kasnije preelila na Novi Beograd. Manda je u svojoj 21-oj godini počeo daa se bavi glumom amaterski i to mu se jako svidjelo pa je upisao akademiju i završio je zajedno u klasi sa poznatim glumcima kao što su Vesna Trivalić, Vesna Stanojević, Duda Stojanović, Branka Pujić, Mirjana Joković, Dragan Bjelogrlić, Srđan Žika Todorović, Slobodan Boda Ninković i drugi.

Malo je pozato da ga je zbog odluke da se bavi glumom otac izbacio iz kuće pa je godinu dana živio kod prijatelja i djevojke a znao je da prenoći i u akademiji ali i pozorištu. Manda je ostvario niz uloga po kojima će ostati zapamćen a sa svojim kolegom i prijateljem Draganom Bjelogrlićem je glumio u nekoliko filmskih ostvarenja poput Lepa sela lepo gore i Ivkove slave.

Na naslovnoj fotografiji u Mandinom zagrljaju se nalazi upravo Bjelin sin Aleksej koji je također krenuo stopama svog oca ali i kuma Mande koji je imao veliki uticaj na njega tokom odrastanja. Upravo je Aleksej ovu fotku objavio na svom Instagramu i jasno se može vidjeti po velikom osmehu na njegovom dječijem licu da je Mandu obožavao. Iače Aleksej se prvi put okušao u glumi kada je imao samo deset godina u filmu Montevideo Bog te video.

Preporučujemo