OVAJ dokumenat dokazuje Titovu MONSTRUOZNOST u pogubljenju: Isplivao spisak iz knjige streljanih! – NIKAD VIĐENO! (FOTO)

0

Odjeljenje za zaštitu naroda, kolokvijalno nazvano OZNA, osnovano je 13. maja 1994. godine, a sada se ekskluzivno objavljuje dokumenat sa potpisom Josipa Broza Tita koji svjedoči tome.

Ovi nikad viđeni dijelovi knjige streljanih, koju naš list također premijerno pušta na uvid javnosti, govore o Titovoj monstruoznom načinu likvidiranja svih političkih neistomišljenika u Jugoslaviji, upravo preko ove službe za prikupljanje informacija.

Tada je još uvijek kao vrhovni komandant Narodnooslobodilačke vojske, i povjerenik za narodnu odbranu, Tito potpisao papir kojim se pod parolom zaštite naroda osniva služba koja će služiti, kako se kasnije ispostavilo, za brutalan obračun sa protivnicima potonje komunističke vlasti sa maršalom Brozom na njenom čelu.

Dokumentom iz maja 1994. godine, dve decenije kasnije UDBA je promjenila ime u Služba državne bezbjednosti (SDB), koja je postojala do jula 2002, kada ju je zamjenila BIA.

Paralelno sa svojim osnivanjem, pripadnici OZNA revnosno su vodili knjigu streljanih, čije fragmente takođe objavljujemo. U ovu opskurnu knjigu upisivana su imena praćenih i ubijenih osoba sa precizno navedenim imenima, zanimanjima, mestima stanovanja, kao i datumima hapšenja i likvidacije.

pogledajte ovdje!

Preporučujemo