Novo Vijesti

OVA odluka zaprepastila cijelu Srbiju! SRBIMA ZABRANJEN ULAZ!

 

Cijela ova agonija oko zatvaranja i otvaranja granica nas je zasigurno umorila i jedva čekamo da sve prestane kako bismo se mogli vratiti normalnom načinu života, ali kako stvari stoje to se još uvijek neće desiti.

Ova godina za građane Srbije je zasigurno bila loša u u turističkom smislu, jer nisu mogli svoje godišnje odmore da provedu gdje su htjeli, nego su mogli jedinu u Bosnu i Hercegovinu, ukoliko mislimo na naš region.

Pored toga mnogi građani Srbije nisu mogli otići na omiljenu svoju ljetnu destinaciju, a to je Grčka.

Upravo na grčkoj granici se dešavalo da nisi mogao biti siguran i spreman da kreneš na put, jer nikada nisi znao da li će se nešto promjeniti ili ne..

Upravo zbog toga veliki broj ljudi je ostalo bez svojih aranžmana u Grčkoj, a oni koji su uspjeli da odu, su se brže bolje vratili kako ih ne bi možda dočekala neprijatnost na granicama.

Situacija na granicama je bila ta da se granica čas otvarala, a čas se i zatvarala, a kako su je posljednji put zatvorili oni su nastavili tu svoju odluku da produžuju iz mjeseca u mjesec.
Povodom toga, danas je došla nova odluka u kojoj granice ostaju zatvorene sve do 30. septembra, a kakva će situacija biti kasnije ostaje nam da vidimo.


Ova posljednja odluka rezultat je zajedničke odluke nekoliko ministarstava, a prema njihovim riječima ona je donesena kako bi se grčko stanovništvo sačuvalo od korona virusa.

Da li vi mislite da je ovo potrebno? Pišite nam vaša mišljenja..

Oglasi – Advertisement